PIONIRJI KRAFT PIVOVARSTVA

KRAFT PIVOVARSTVO IN VIZIJA PIVOVARNE VIZIR

PIONIRJI KRAFT PIVOVARSTVA

KRAFT PIVOVARSTVO IN VIZIJA PIVOVARNE VIZIR

V življenju je zelo enostavno pretiravati in tako je tudi pri recepturah piva. Da pa najdemo čudovito ravnovesje, kjer se usklajujejo arome,  grenkoba,  alkohol in sladek okus v ozadju, to je pa tisto, kar je izziv.

– Maja

V življenju je zelo enostavno pretiravati in tako je tudi pri recepturah piva. Da pa najdemo čudovito ravnovesje, kjer se usklajujejo arome,  grenkoba,  alkohol in sladek okus v ozadju, to je pa tisto, kar je izziv.

– Maja

Pionirji kraft pivovarstva nismo nikoli postali, ker bi šli s tem namenom v to zgodbo. Zgodilo se je spontano. Pivovarna Vizir že od začetka nesebično prispeva k razvoju slovenskega craft področja in daje poudarka na izobraževanje ljudi o pivu. 

S širino okusov, od katerih je vsak skrbno dodelan, stremimo k raznolikosti v našem delu in raznolikosti craft ponudbe v Sloveniji in širše. Z visokimi standardi proizvodnje, stalni inovativnosti, pridobljenim znanjem in izobrazbo skrbimo, da je kakovost našega dela občutena v vsakem požirku naših piv.

PREPOZNAVNI ZNAK PIVOVARNE VIZIR

STALNA INOVATIVNOST PRI RAZVOJU PIVA

PREPOZNAVNI ZNAK PIVOVARNE VIZIR

STALNA INOVATIVNOST PRI RAZVOJU PIVA

Nenehna inovativnost pri razvoju piva je že prepoznavni znak Pivovarne Vizir. Pivovarna Vizir je znana, da ustvarijo vse, pa naj se zdi še tako nemogoče. Tako so razvili:

 

  • pivo s smrekovimi vršički,
  • kostanjevo pivo iz kostanja, ki so ga sami nabrali v bližnjem gozdu, skuhali in dodali pivu,
  • medeno pivo iz lokalnega medu,
  • pivo iz krompirja in fižola, ki slavi tradicionalno slovensko jed “matevž”,
  • pivo z meto, ki je bilo zvarjeno za 10 obletnico glasbene skupine I.C.E.,
  • ingverjevo pivo in to je samo začetek naštevanja.

Pri razvoju piva – novih produktov stremimo k temu, da so piva unikatna, lastnih receptur in z našim podpisom. To pomeni, da se pri kreiranju receptur ne oziramo na splošna priporočila ali smernice, ampak varimo piva po lastnih zamislih, kjer dajemo prednost najboljšim surovinam ter vključujemo tudi lokalne surovine. Vsa piva so popolnoma naravna in brez konzervansov, nefiltrirana in nepasterizirana.

– Maja

Izjemna posebnost razvoja piva je bil:
–  slivov cider in kot tak prvi slovenski cider iz sliv uradno na trgu.
Slive so bile ročno nabrane z veliko truda in ljubezni, daroval pa nam jih je starejši možakar, ki vsako leto iz njih dela slivovko. Domače ime gospoda je Šepič in tako se je cider tudi imenoval.

Izjemna posebnost razvoja piva je bil:
–  slivov cider in kot tak prvi slovenski cider iz sliv uradno na trgu.
Slive so bile ročno nabrane z veliko truda in ljubezni, daroval pa nam jih je starejši možakar, ki vsako leto iz njih dela slivovko. Domače ime gospoda je Šepič in tako se je cider tudi imenoval.

VPLIV NA KRAFT SCENI

RAZVOJ IN PRISPEVEK K SLOVENSKI CRAFT SCENI

V časih, ko sta Maja in Denis pričenjala z varjenjem piva in ustanavljanjem podjetja, craft scena v Sloveniji sploh še ni obstajala. Ljudje so poznali samo komercialno pivo in jih je bilo težko prepričati, da je craft pivo drugačno od “navadne”.

VPLIV NA KRAFT SCENI

RAZVOJ IN PRISPEVEK K SLOVENSKI CRAFT SCENI

V časih, ko sta Maja in Denis pričenjala z varjenjem piva in ustanavljanjem podjetja, craft scena v Sloveniji sploh še ni obstajala. Ljudje so poznali samo komercialno pivo in jih je bilo težko prepričati, da je craft pivo drugačno od “navadne”.

Želel sem si okuse piv, ki bi ljudi šokirali. Da bi se ustavili, se vprašali – kaj pa ste vi to naredili – in se o tem tudi izobrazili.

– Denis

S tem, ko so slovenski craft sceni ponudili “contract brewing” (slo. pogodbeno varjenje), so temeljito prispevali k razvoju pivovarstva v Sloveniji. Tako so vsem pivovarjem začetnikom ponudili možnost priprave piva v njihovi pivovarni, kar je znatno zmanjšalo stroške. Zato je vse več ljudi spoznalo craft pivo, kar je prispevalo k nastanku vse več novih pivovarn.

LOKALNO POVEZOVANJE

SODELUJEMO Z VSEMI, KI IMAJO RADI DOBRO KRAFT PIVO

Lokalno povezovanje je že od nekdaj del poslanstva Pivovarne Vizir. Da Pivovarna Vizir rada priskoči na pomoč ni več skrivnost. Še posebej radi pa sodelujejo z lokalnimi društvi, podjetji, posamezniki in vsemi, ki imajo radi dobro pivo in nove izzive.

LOKALNO POVEZOVANJE

SODELUJEMO Z VSEMI, KI IMAJO RADI DOBRO KRAFT PIVO

Lokalno povezovanje je že od nekdaj del poslanstva Pivovarne Vizir. Da Pivovarna Vizir rada priskoči na pomoč ni več skrivnost. Še posebej radi pa sodelujejo z lokalnimi društvi, podjetji, posamezniki in vsemi, ki imajo radi dobro pivo in nove izzive.

Lokalno povezovanje udejanjajo tudi prek podpore festivalov, dogodkov in koncertov. Eden izmed večjih hitov in večvrstno sodelovanje so razvili z mladimi iz Kluba belokranjskih študentov. Za poletni festival dobre glasbe, kulinarike, športa, gledališča in kulture – ČrnFest – so ugotovili, da manjka še eno dobro pivo. Tako je nastalo istoimensko festivalsko pivo, ki pa je postalo hit poletja in je eno izmed najbolj priljubljenih še danes. Lep primer uspešnega lokalnega povezovanja.

Kulinarično zgodbo so začeli razvijati tudi z mladim nadobudnim bistrojem PolaBekeraj, ki je svoje znanje o kislem testu – drožmi prenesla na učinke piva. Tako so nastali grisini, kruh in druge dobrote pripravljene z Vizir pivom. 

Po naročilih in dogovorih Pivovarna Vizir pripravi unikatno hišno pivo za najrazličnejše restavracije in bare. Tako so za črnomaljski lokal Napoleon caffe pripravili hišno pivo Evasion, točeno hišno “gaško” pivo pa lahko najdete tudi v koči na smučišču na Gačah.

STROKA IN VIZIR

SODELOVANJE S STROKOVNIMI INSTITUCIJAMI

Tudi sodelovanje s strokovnimi institucijami je v vrhunskem pivovarstvu ključnega pomena. Svoje strokovno znanje pa Maja in Denis delita tudi z bodočimi študenti Biotehniške fakultete, na različnih izobraževanjih in posvetih ostalih institucij. 

STROKA IN VIZIR

SODELOVANJE S STROKOVNIMI INSTITUCIJAMI

Tudi sodelovanje s strokovnimi institucijami je v vrhunskem pivovarstvu ključnega pomena. Svoje strokovno znanje pa Maja in Denis delita tudi z bodočimi študenti, na različnih  izobraževanjih in posvetih.

Z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v Žalcu sta Maja in Denis Imširovič sodelovala pri pripravi programa za nacionalno poklicno kvalifikacijo »pivovar/pivovarka«, katerega so kasneje tudi uradno potrdili in pričeli z izvajanjem. Denis je sodeloval kot strokovni zunanji sodelavec z bogatimi izkušnjami na področju pivovarstva in kot zunanji predavatelj na izmenjavi prakse s študenti iz otoka Martinique. Predaval je o pivovarstvu in pivovarski opremi njihove lastne blagovne znamke.

Seveda so to le nekatera izmed sodelovanj s strokovnimi institucijami, hkrati pa strmita k temu, da bo tovrstnih sodelovanj še več.

Tako je, če vse našteto zgoraj povzamemo, poslanstvo Pivovarne Vizir stremenje k visoki kakovosti vrhunskih okusov in pomoč ostalim na slovenski craft sceni.

KONTAKT
NAŠE PIVO
O NAS
POVPRAŠEVANJE
KONTAKTNAŠE PIVOO NASPOVPRAŠEVANJE

Naložbo – izdelavo spletne strani – sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj preko vavčerja za digitalni marketing.