ZNAMKA VIZIR KOT VELIČASTEN IN MOGOČEN KONJ

ZNAMKA VIZIR KOT VELIČASTEN IN MOGOČEN KONJ

Znamka Vizir: ste vedeli, da je ime pivovarne Vizir povezano z mogočnim konjem? Ko sta pričela z vinarstvom so se imenovali Mithraeum, latinsko ime za Mitrejev tempelj, ki ga je težko napisati in težko prebrati. “In ko smo se predstavljali tudi na festivalu vin v Ljubljani, je bilo katastrofa,” je razložil Denis.

Ko sta se odločila za proizvodnjo piva, sta vedela, da potrebujejo novo, kratko in harmonično ime, tudi brez šumnikov za potencialno mednarodno trgovanje. V tem obdobju pa sta se zaljubila v konje in ježo ljubezen do konjev sta želela prenesti tudi na njuno novo znamko. In tako sta se odločila za ime Vizir.

Vizir je bilo sicer ime konja Napoleona Bonaparteja. Bil je veličasten konj in še posebej pri srcu mogočnemu osvajalcu, zato ga je jahal samo ob posebnih priložnostih in bojih. Tudi sama sta doma imela žrebička, ki sta ga poimenovala Vizir in je zrasel v močnega tekmovalnega konja.

OD NOREGA FRANCA DO MAXIMUSA

OD NOREGA FRANCA DO MAXIMUSA

Tudi inspiracijo sta Maja in Denis iskala med imeni konjev. Prva piva so bila poimenovana po njunih domačih konjih, kasneje pa sta imena jemala iz literature (tako je bil poimenovan Calvados, Sultan …). Pri izbiri ju je vodila karakteristika piva in konja, ki je nosil isto ime. Čez čas pa sta navdih iskala tudi iz vsakodnevnega življenja, v sestavinah piva in najljubših pesmic (kot so Gringo, Yellow Submarine …).

Na samem začetku, ko so imeli še prvotne nalepke in so bili še zelo mlada pivovarna, so za svoja piva izbirali slovenska imena, saj so hoteli ceniti slovenski jezik. Piva so se tako imenovala Nori Franc (zdajšnji Maximus), Stanko Kostanko (kostanjevo pivo), Matevž (pivo s krompirjem in fižolom) … Takratna ciljna publika mladih tega ni znala ceniti, zato so ob spremembi podobe etiket prešli tudi na bolj mednarodna (zdajšnja) imena. Znamka Vizir pa je širila svojo prepoznavnost.

ZANIMIVOST: MR. PRIDE JE NASTAL ZARADI “SEKRETA”

ZANIMIVOST: MR. PRIDE JE NASTAL ZARADI “SEKRETA”

Pivo Mr. Pride, ki so ga ustvarili leta 2016 in ga oddali na ocenjevanje še preden je dobilo ime. Tako je Maja ob izpolnjevanju prijavnega obrazca vprašala Denisa, kakšno ime naj napiše in je predlagal ime ”Secret” (slo. skrivnost), ker je bilo ta pravo ime še skrivnost. 

Na ocenjevanju so prejeli bronasto medaljo, kasneje, ko so ga ponujali svojim ne-angleško-govorečim gostom in kupcem, pa so to angleško besedo “secret” izgovarjali kot sekret (wc), kar je pripeljalo do tega, da so ime spremenili. In ker so bili ponosni na nagrado, ki jo je pivo prejelo, so ga poimenovali kar Mr. Pride (slo. gospod Ponosni).

KONTAKT
NAŠE PIVO
KATALOG
O NAS
POVPRAŠEVANJE
KONTAKTNAŠE PIVOKATALOGO NASPOVPRAŠEVANJE

Naložbo – izdelavo spletne strani – sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj preko vavčerja za digitalni marketing.