ČrnFest festival obstaja odkar obstaja tudi naša pivovarna!

Naključje?  Hm, najbrž ne.

Vedno nasmejana Eva v akciji. ČrnFest ekipa, vrhunski ste! Mi pa ponosni, da smo delček te zgodbe. / Foto: ČrnFest

ČrnFest je festival dobre glasbe, smeha, kulture, športa in kulinarike. Že 15. let zapored tradicionalno poteka v mesecu avgustu v starem mestnem jedru Črnomlja.

Mlada ekipa organizatorjev – Klub belokranjskih študentov, Mladinski center Bit in Mladinski kulturni klub Bele krajine, vsako leto zaspan grajski atrij Črnomaljskega gradu spremeni v odlično prizorišče polno dobre glasbe in festivalskega ambienta.

Njihov slogan »Dobro za vse » odraža zavzetost organizatorjev, da obiskovalcem ponudijo različen repertoar možnosti. Vse od glasbe, stand up-a, športa do kulinarike. Izostreno oko hitro opazi, da se v ozadju skriva ekipa mladih, nadebudnih študentov s pravimi vrednotami in visokimi cilji.

Stekleničke še v stari preobleki. / Foto: Osebni arhiv Pivovarne Vizir

V našem podjetju Pivovarna Vizir prav tako stremimo k ciljem in lokalnemu povezovanju. To je tudi razlog, da se z organizatorji festivala ČrnFest ni bilo težko dogovoriti o sodelovanju z našo pivovarno

In tako se je leta 2019 pričelo drugačno, izvirno in izjemno povezano sodelovanje dveh lokalnih organizacij! Rodilo se je namreč pivo Črnfest – pivo, zvarjeno namensko samo za ta festival. Tako kot sam festival Črnfest, je tudi istoimensko pivo Dobro za vse; sveže, pitno in dišeče ter dosegljivo vsakomur.

Od prve stekleničke, prodane na festivalu pa do danes, je pivo Črnfest postalo prepoznaven obraz festivala, kakor tudi eno izmed najbolj iskanih piv Pivovarne Vizir – prve kraft pivovarne v Sloveniji.

Gastexpo sejem okusov 2020: Bronasta medalja za pivo ČrnFest, ki je bilo prvotno ustvarjeno za istoimenski poletni festival v Črnomlju, ki ga organizira Klub belokranjskih študentov. Danes pa je najljubše pivo mnogih. /Foto: Jan Kocjan

Če se ozremo nazaj, lahko potrdimo dejstvo, da je velikokrat potrebna prava vizija, odločnost in predvsem pogum, da preskočiš okvire znanega in se podaš na novo pot. Ponosni in veseli smo, da nam je to uspelo z ekipo Črnfest-a, ki so imeli posluh za nove projekte.

Po štirih letih skupnega sodelovanja lahko rečemo samo to, da se veselimo prihodnjih izzivov, da bomo lahko s ponosom predstavljali Belo krajino širom Slovenije in bili še naprej primer povezovanja uspešnih zgodb.

Paket piva ČrnFest kot del nagarde za zmago na turnirju v košarki. / Foto: ČrnFest

Ne le ponosni zlati sponzorji, tudi kot udeleženci ne manjkamo. 🙂 Z ekipo prijateljev Pivovarne Vizir smo se letos udeležili celo enkratnega Pub Kviza na festivalu Črnfest. Lastniki humorja, hvala za nepozaben večer. / Foto: Osebni arhiv Pivovarne Vizir

Ne le ponosni zlati sponzorji, tudi kot udeleženci ne manjkamo. 🙂 Z ekipo prijateljev Pivovarne Vizir smo se letos udeležili celo enkratnega Pub Kviza na festivalu Črnfest. Lastniki humorja, hvala za nepozaben večer. / Foto: Osebni arhiv Pivovarne Vizir

Dodaj odgovor