OGLED PIVOVARNE – DOŽIVETVENI SPREHOD V PRVI KRAFT PIVOVARNI V SLOVENIJI

Ogled pivovarne in degustacija piva je nekaj kar vsakega navduši. Vsak korak po pivovarni razkrije delček pivovarske zgodbe prve kraft pivovarne v Sloveniji. Zaključek z degustacijo piva pa je le še pika na i.

Vas zanima kako se sploh vari pivo, kaj vse je potrebno, da dobimo vrhunski okus te starodavne pijače in kje kreiramo naše zvarke?

Potem je skoraj že nujno, da nas obiščete in izveste vse iz prve roke. Odločite se za doživetveni ogled pivovarne in prisluhnite pestri zgodbi Pivovarne Vizir.

Izbirate lahko med 3 doživetvenimi paketi ogleda pivovarne in degustacije piva!

 

Ker si želim, da res doživite svet pivovarstva, v katerem ustvarjamo različne okuse, vam razkažem tudi naše proizvodne prostore. Če boste dovolj visoko dvignili glavo, boste stali lahko ob bok fermentacijskim tankom, katerih višina sega visoko v nebo. In, če boste imeli srečo, da bodo ravno takrat polni, vam postrežemo rosno ohlajeno pivo direktno iz tanka. Uf, kakšna sreča v očeh je to! In kakšen okus, vonj in svežina mladega piva.

Ob sprehodu v pivovarno se tesno premikamo med vrečami slada, našega zlata. Iz njega pravzaprav potegnemo ven dušo, da dobimo v pivu pravo barvo in okus. Vse o tem kako pomemben je slad, razložim ob vstopu v pivovarno, kjer se tipičnemu vonju po kuhanju piva ne moremo izogniti.

Ob prijetni toploti vročih kotlov se debata razvije o skrivnostih piva, hmelja in vseh ostalih skrivnostnih surovin. Da ne govorimo o najbolj pomembnih, kvasovkah. Le te nam spremenijo mlado, komaj zvarjeno pivo v alkoholni zvarek, kar je tudi cilj seveda!

Ogled pivovarne pa se ne zaključi tukaj.

OGLED PIVOVARNE SE PAČ MORA ZAKLJUČITI Z DEGUSTACIJO PIVA

Ogled pivovarne je izkušnja. Da ne ostajam samo pri teoriji, za vas v našem degustacijskem prostoru priredim pravo doživetje okusov. Skozi vodeno degustacijo različnih piv vas popeljem degustatorka in prva kraft pivovarka v Sloveniji, Maja. S strastjo in pristnostjo doživeto razložim razlike med lagerji in ale-i, zakaj je pivo lahko tudi rdeče, opečnate in temne barve. Kaj je pale ale, ipa in stout ter kaj sploh je kraft pivo….vse to in še veliko več izveste na ogledu pivovarne in degustaciji piva.

Če ste neučakani pa si lahko že pred obiskom preberete naš zapis VSE O DEGUSTIRANJU PIVA.

In kot pravi Irena.: “Nikoli si ne bi mislila, da se bom navdušila nad pivom, saj mi je do sedaj bilo pivo nekaj, kar sem pila bolj prisiljeno. Odkar sem poskusila vso to raznolikost okusov piv Pivovarne Vizir, sem postala njihova oboževalka, našla pa sem tudi svoje najljubše pivo, Kornelijo, ki je zvarjeno posebej za ženske.”

Kaj najbolj preseneti vse, ki se odločijo za enega izmed paketov ogleda pivovarne in degustacije piva v Pivovarni Vizir?

Glede na odzive in komentarje po ogledu pivovarne v bistvu to, da:

  • kompleksen svet pivovarstva, predstavim na laičen, a še vedno dovolj strokoven način
  • razložim in prikažem kako se vari pivo
  • kje se vari pivo
  • iz česa vse je ta zlata tekočina
  • pokažem surovine
  • odpremo žaklje, vrečke hmelja
  • pokažem kvasovke
  • razložim razlike med ale-i in lagerji

 

In potem vse to podpremo še z vodeno degustacijo piva, kjer se ob vsakem vzorčku piva ustavimo, podegustiramo, opažamo razlike med okusi, vonjavami. Vse to pa na podlagi prej videne proizvodnje skozi ogled pivovarne in razlage postopkov. Za vas si vzamemo čas, da res doživite nekaj novega, se hkrati tudi naučite osnovno o pivovarstvu pa še fajn se imate. Prijetno s koristnim!

In to je tisto, kar res očara vsakega, ki nas obišče na ogledu Pivovarne Vizir.
Najbolj pa nas veseli, ko vidimo, da se mnogi čez čas ponovno odločite za ogled naše pivovarne.

Veseli nas, da tako začutite našo zgodbo in nas vzamete za svoje.

REZERVIRAJTE OGLED PIVOVARNE IN DEGUSTACIJO

Pa na zdravje!

Maja Imširović, univ.dipl.ing.živil.tehnol., vodja Pivovarne Vizir, prva uradna kraft pivovarka in degustatorka piva v Sloveniji

Dodaj odgovor