SESTAVINE:

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • Naribana lupina 1 limone
  • Jagodičasto sadje: borovnice, maline, robide….
  • Kokosov čips za okras
  • Listki mete za okras
  • Steklenica piva Maximus

V posodo ubijemo tri jajca ter ločimo rumenjak in beljak. Iz beljakov posebej stepemo sneg. Rumenjakom pa dodamo 100 g sladkorja ter jih penasto umešamo. Nato jih segrevamo nad soparo in vmes ves čas mešamo, da se masa zgosti. Pozorni moramo biti na temperaturo kopeli, da ni previsoka, saj nam lahko jajca zakrknejo.

V posodici posebej naribamo lupino 1 limone in dodamo 2 dcl piva Maximus. Tekočino dodamo jajčni mešanici ter vmes ves čas mešamo. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov.

Počakamo, da se zmes ohladi, vmes pa pripravimo kozarce za sladico. Kozarce operemo s toplo vodo ter na dno kozarca položimo sadje. Priporočamo jagodičevje – borovnice, maline, robide ali ribez. Zadostuje pest sadja. Sadje prelijemo z jajčno kremo in okrasimo z ščepcem naribane limonine lupine. Lahko dodamo tudi malo kokosovega čipsa in okrasimo z meto.

Dodaj odgovor

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.

Dodaj komentar