SESTAVINE:

  • 4 goveji zrezki
  • 2 žlici moke
  • 2 žlici gorčice
  • Olivno olje
  • 1 manjša čebula
  • 3 šampinjoni
  • 1 korenček
  • 1 žlička paradižnikove mezge 
  • Strok česna ali česen v prahu
  • Žlička rdeče paprike v prahu
  • Majaron
  • 2 lovorova lista
  • Peteršilj
  • Sol
  • Poper
  • Košček temne čokolade
  • Steklenica piva Black Jack

Zrezke dobro potolčemo na obeh straneh. Eno stran premažemo z moko, drugo pa z gorčico. V ponvi segrejemo olje in popečemo zrezke na obeh straneh. Popečene zrezke prestavimo na krožnik in na tem olju popražimo 1 čebulo, ki smo jo na drobno nasekljali.

Čebuli dodamo tri na drobno zrezane šampinjone,1 korenček, ki ga zrežemo na kolobarčke ter malo paradižnikove mezge. Lahko dodamo tudi česen v prahu ali strok česna. Praženo zelenjavo zalijemo s 2 dcl piva Black Jack in položimo zrezke nazaj v omako.

Dodamo še 1 žličko rdeče paprike v prahu ter zalijemo zrezke še s preostalim pivom. Po potrebi lahko dodamo tudi malo vode. Dodamo 2 lovorova lista in zrezke pokrite kuhamo 45 minut. 15 minut pred koncem kuhanja dodamo še majaron, peteršilj ter košček temne čokolade, ki bo lepo dopolnila okus. Zraven zrezkov lahko postrežemo široke rezance ali kruhove cmoke.

Dodaj odgovor

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.

Dodaj komentar