Medeno pivo Magic honey – Zakaj ravno ta kombinacija, se sprašujete?

Že od nekdaj smo se radi poigravali z različnimi sestavinami v pivu. Pa najsi bodo to smrekovi vršički, meta, melisa, in raznorazne začimbe ali močnejše in konkretnejše surovine.

 

Naša rdeča nit je bila vedno lokalno, avtohtono. Nekaj, kar ponazarja našo rodno Belo krajino, kjer je narava še vedno neokrnjena in pristna.

 

Tako smo na začetku naše pivovarske poti zvarili en kup »čudnih« zvarkov, kjer smo uporabili kostanj iz bližnjih gozdov ter tako zvarili Kostanjevo pivo. Pa krompir in fižol, da smo poustavarili jed Matevž in tako poimenovali tudi pivo.

Pa navsezadnje med, ta čudežni izdelek naših belokranjskih čebelic. Pivo z dodatkom medu ali medeno pivo smo želeli sprva zvariti na način, da mu ne dodamo hmelja. Tako je nastala prva verzija medenega piva takrat, ki smo ga poimenovali Meggy.

Zelo sladkobno in medeno je bilo sicer zanimivo, ne pa preveč pitno, saj ni imelo pridiha piva, ker mu je manjkala kar pomembna sestavina, hmelj.

 

Vse naslednje verzije medenega piva so tako vsebovale tudi hmelj, ki je zelo lepo dopolnil sladkobo medu in pivo uravnotežil.

Povpraševanje po Vizirjevem medenem pivu Magic honey nas še vedno preseneča

 

Presenetljivo je medeno pivo postalo zelo všečno in povpraševanje po njemu je bilo vse večje. Med drugim, je postalo eno izmed glavnih piv v nekaterih lokalih in tudi širom Slovenije.

 

Medeno pivo, ki ga lahko najdete v naši ponudbi tako vsebuje BELOKRANJSKI MED in sicer mešanico cvetličnega in kostanjevega medu. Zakaj ravno ta kombinacija, se sprašujete?

 

Naše izkušnje so pokazala, da cvetlični med daje pivu zelo nežno in diskretno medeno cvetico, med tem, ko kostanjev med s svojo poudarjeno grenčico lepo sovpada z grenčico hmelja.

 

Da pa je pivo seveda tudi pitno in sveže, poskrbi prava izbira sladu in slovenskih hmeljev ter ravno pravšnja stopnja alkohola, ki znaša 4 %.

 

Prefinjeno in elegantno pivo smo umestili v linijo Magic, ki v Pivovarni Vizir ponazarja piva z dodanimi lokalnimi sestavinami. V tej liniji se najde tudi kostanjevo pivo, ki pa ga zvarimo le sezonsko.

TUKAJ smo zapisali še nekaj besed o našem razvoju na kraft sceni in izpostavili eksperimentiranja z okusi.

Vizirjevo medeno pivo Magic in kulinarika

 

Medeno pivo Magic honey priporočamo tudi k izbrani kulinariki, predvsem se zelo dobro prileže k izbranim sladicam ali kot spremljava k lahkotnejšim testeninskim in ribjim jedem zaradi svojega sladkobnega okusa.

Kaj pa medeno pivo v kombinaciji s hrustljavimi piščančjimi krilci?

Z vami delim recept za glazirana piščančja krila z medenim pivom Magic honey, ki je odličen način za vključitev medenega piva v jedi. Uživajte v slastnih okusih medu in piva, ki se prepletajo s hrustljavim piščancem. Njami!

RECEPT ZA GLAZIRANA PIŠČANČJA KRILA Z MEDENIM PIVOM MAGIC HONEY

 

SESTAVINE:

 

  • 500 g piščančjih kril
  • 1 skodelica medenega piva
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 žlica svežega limoninega soka
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • Sol po okusu
  • Sveže mlet črni poper
  • 1 žlica svežega peteršilja, sesekljanega (za okras)

 

NAVODILA:

 

V večji skledi zmešajte medeno pivo, med, sojino omako, sesekljan česen, limonin sok, gorčico, sol in črni poper. V skledo dodajte piščančja krila in jih temeljito premešajte, da se vsa krila enakomerno prepojijo s marinado. Pustite, da se marinirajo vsaj 1 uro, lahko pa tudi čez noč v hladilniku.

Pečico segrejte na 200 °C. Na pekač položite peki papir.

Piščančja krila odstranite iz marinade in jih enakomerno razporedite po pekaču. Pecite v segreti pečici približno 25-30 minut ali dokler krila niso hrustljava in popolnoma pečena, občasno jih obrnite.

Medtem ko se krila pečejo, preostalo marinado zlijte v manjšo posodo in jo segrevajte na štedilniku na srednji temperaturi. Kuhajte toliko časa, da se marinada zgosti in nastane glazura.

Ko so krila pečena, jih premažite s pripravljeno medeno glazuro, da jih lepo prekrijete. Vrnite krila nazaj v pečico in pecite še približno 5 minut, da se glazura lepo karamelizira.

Ko so krila pečena in karamelizirana, jih vzemite iz pečice in jih pustite nekaj minut počivati. Postrezite na krožniku, potresene s svežim peteršiljem za okras. Postrezite kot predjed ali glavno jed.

PA DOBER TEK! 

Medeno pivo Magic honey in belokranjski med?

 

Belokranjski med je izjemno cenjen tako v Sloveniji kot v tujini. Naše vrednote in poslanstvo se močno povezuje s podporo lokalnim ponudnikom. Tako na naših degustacijskih doživetjih goste vedno pričaka gurmanska plošča sestavljena iz jedi lokalnih ponudnikov. Ko ustvarjamo kostanjevo pivo ga vedno sestavlja kostanj, ki ga naberemo v okoliških gozdovih v Beli krajini.

In nič drugače ni pri medu. Izredno cenimo čebelarke in čebelarje, ki opravljajo izjemno delo. Skrb za čebele in trajnostno pridelovaje medu je na prvem mestu.

 

Pravi poznavalci medu vedno poudarjajo kakovost belokranjskega medu, ki izvira iz raznolikega in neokrnjenega okolja, kjer čebele nabirajo nektar in cvetni prah z različnih rastlinic. To prispeva k njegovi edinstveni aromi, okusu in hranilni vrednosti. 

 

Poleg tega je tukaj še pozitiven vpliv na zdravje. Med je že od nekdaj cenjen zaradi svojih zdravilnih lastnosti. Vsebuje številne vitamine, minerale in antioksidante, ki lahko prispevajo k boljšemu počutju. Ima protivnetne, antibakterijske in pomirjevalne lastnosti ter podpira imunski sistem.

 

Belokranjski med je pridelan s strastjo in strokovnostjo čebelarjev, ki skrbijo za dobrobit čebel in ohranjajo tradicijo čebelarstva v regiji. Ta kombinacija naravnih virov in čebelarske dediščine ustvarja visokokakovosten med, ki je ponos Bele krajine in cenjen tako doma kot v tujini.

SVETOVNI DAN ČEBEL | 20. MAJ

 

Nič čudnega, da je bil Svetovni dan čebel ustanovljen ravno na pobudo Slovenije in podprt s strani več držav ter organizacij, vključno z Organizacijo združenih narodov. Slovenija je imela ključno vlogo pri predlaganju in promociji tega praznika, saj je znana po svoji bogati tradiciji čebelarstva in zavedanju pomena čebel za okolje in človeštvo.

 

Slovenija je leta 2014 predlagala uvedbo svetovnega dneva čebel, da bi poudarila pomembnost čebel in opraševalcev ter spodbudila mednarodno sodelovanje pri njihovi zaščiti. Predlog je bil sprejet in Generalna skupščina Združenih narodov je 20. maj razglasila za Svetovni dan čebel.

 

Svetovni dan čebel je postal platforma za ozaveščanje, izobraževanje in sodelovanje v boju za ohranjanje čebel in njihovega izjemnega vpliva na naš planet.

Praznujmo svetovni dan čebel!

.

.

.

 

VABLJENI PO PIVSKO MEDENO IZKUŠNJO 🙂


Če se želite podati na pot raziskovanja novih okusov je medeno pivo Magic honey gotovo prva izbira, ki vas bo prepričala, kaj vse pivo lahko pridobi z ustreznim kombiniranjem. In nekaj Vizirjeve skrivnosti…

 

Medeno pivo Magic honey je na voljo v naši spletni trgovini Mimošanka: 

https://mimosanka.si/pivo/21-medeno-pivo-magic-honey.html

 

Možen tudi osebni prevzem v naši pivovarni ali pa si ga naročite na dom.
Naj omenim, da je medeno pivo Magic honey lahko tudi odlično darilo za posebne priložnosti ali kar tako! Preverjeno. Paketek medenega piva Magic honey in kozarec belokranjskega medu.

 

“Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

NAKUP MEDENEGA PIVA

Pa na zdravje!

Maja Imširović, univ.dipl.ing.živil.tehnol., vodja Pivovarne Vizir, prva uradna kraft pivovarka in degustatorka piva v Sloveniji

Dodaj odgovor