Vas zanima kaj imamo skupnega s prvovrstnim ginom ORIGIN?

Origin je belokranjski gin, ki preseneti z izjemno aromo. Celo največji ljubitelji koktajla gin-tonik – bodo tukaj tonik kar izpustili. Velikokrat slišimo: »Origin je škoda mešati s tonikom.«

In kje tiči skrivnost? Način pridelave spada v družino Dutch style ginov, kar pomeni da za njegovo pridelavo uporabimo lasten žitni destilat, pridobljen iz fermentiranega ječmena. Ta mu daje sladkast okus in polnost. Vse skupaj pa se čudovito dopolnjuje s svežino brinovih jagod, lupino bergamotke, cejlonskega cimeta in ostalih sedmih sestavin. Slednje pa ostajajo skrbno varovana skrivnost starodavnega recepta iz 17. stoletja. Uau, ne?

Zgodba gina Origin je plod kreativnosti, domišljije in izvirnosti. Navdihujoča, a hkrati preprosta. Plod sodelovanja Saje Spirits in Pivovarne Vizir; Klemna Sajeta in Denisa Imširovića. Oba po duši kreativna in inovativna, kakor izdelki Saje Spirits in Pivovarne Vizir. In hkrati oba tudi strokovno izobražena živilska tehnologa. Naključje? Najbrž ne!

Gin pridelan po starodavni metodi

Origin namreč ni običajni gin, saj je pridelan po starodavni, skoraj pozabljeni metodi. Origin se za razliko od ostalih ginov, ki se jih dobi na trgovskih policah, proizvaja iz žitnega destilata in ne iz prečiščenega etilnega alkohola. Ta bogata osnova mu daje polnost in kompleksnost okusa. Žitno osnovo zvarimo v naši pivovarni iz prvovrstnega ječmena. Le ta je po končani fermentaciji primerna za nadaljno destilacijo, kjer se dodaja brinove jagode ter ostalih devet sestavin, ki dajejo svojstven in unikaten pečat temu ginu.

Zgodovina nastanka takšnega gina sega v 17. stoletje, čas tridesetletne vojne, ko so britanski vojaki odkrili eliksir poguma in junaštva. Žitni destilat z dodatkom brinovih jagod, imenovan »genebra«, je botroval zmagi britanskih in nizozemskih vojakov nad španskimi četami na krvavih bojiščih današnjega Beneluksa. Ko so britanske vojne ladje pripeljale prve zaboje tega čudežnega napoja v pristanišče Londona, se je rodilo njegovo novo ime »gin«.

Ko enkrat poskusiš tak gin, se težko vrneš k preprostejšim in cenejšim različicam na trgu. Iz izkušenj priporočamo, da Origin najprej poskusite samega, brez dodatka tonika in ga tako doživite v svoji pravi veličini. Vse nadaljnja uživanja pa seveda z izbranimi toniki.

Vabimo vas, da odkrijete, kje se resnično prične okus gina kakor nas nagovarja Origin: »Where the gin story beginns«!

Prvovrsten gin ORIGIN iz kolekcije Saje Spirits lahko kupite TUKAJ.

Dodaj odgovor